top of page

Gevlochten broodjes


Het is heel erg leuk om zelf broodjes te maken en dan met name deze gevlochten broodjes. Het rijzen kost het meeste tijd, maar dan kan je mooi wat anders doen. De broodjes zelf heb je gemakkelijk en snel gemaakt. Superleuk en lekker!

Bereidingstijd: 30 minuten Rijzen: Ongeveer 2 uur Oven: 10 minuten

Ingrediënten (12 broodjes) * 500 gr tarwebloem * 6 gr droge gist * 10 gr suiker * 10 gr zout * 325 gr volle melk * 30 gr ongezouten roomboter, zacht * Een handje sesamzaad en/of maanzaad Hoe? Zo! Haal de roomboter van te voren uit de koelkast, zodat hij zacht is wanneer je hem gebruikt. Verwarm de melk tot dat het lauwwarm is.

Voeg alle ingrediënten in een kom en roer met een spatel even door elkaar. Mix het beslag met kneedhaken op een lage stand voor ongeveer 10 tot 15 minuten tot een soepel deeg. Het is de bedoeling dat het deeg loslaat van de wand. Natuurlijk kun je het deeg ook met de hand kneden of als je er één hebt: gebruik een broodbakmachine.

Vorm het deeg tot een bal en leg het in een met olie ingevette kom. Draai de bal door de kom, zodat aan elke kant de olie zit. Dek de kom af en laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

Pak het deeg erbij en druk met je handen het lucht er uit en verdeel in 12 gelijke stukken. Maak hier bolletjes van en laat ze 10 minuten liggen. Maak strengen van het deeg van ongeveer 30 tot 35 cm.

Nadat de broodjes gevlochten zijn leg je ze op de bakplaat. Dek deze af en laat 45 tot 60 minuten rijzen tot het deeg weer in volume verdubbeld is. Maak de broodjes vochtig met water en bestrooi met sesamzaadjes of maanzaadjes.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten gaar en mooi bruin.

Enjoy! Liefs Nicky

Bron: laurasbakery.nl

#bakken #broodjes #gevlochten #geknoopt #ontbijt #hartig #pasen

bottom of page