top of page

Gevulde courgette met gerookte zalm


Bij het zien van dit recept dacht ik meteen: hmm lekker. Maar toen ik het voor de eerste keer maakte, werden ik nog enthousiaster! Alleen al van de geur die je ruikt tijdens het bereiden word je gelukkig, laat staan de smaak die je proeft bij het op eten van de gevulde courgettes! Je snapt natuurlijk wel: dit recept moet ik met jullie delen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten (2 personen) * 100 gr gerookte zalm * 50 gr zachte geitenkaas * Halve paprika * 1 ui * Handje Cherrytomaatjes * 1 courgette * Italiaanse kruiden * Handje pijnboompitten

Bestel je boodschappen online!

Hoe? Zo! Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette en halveer deze. Met een lepel kun je het vruchtvlees er uit schrapen. Het vruchtvlees snijd je fijn en voeg in een kom. Leg de 2 courgette helften in een ovenschaal.

Snijd de ui fijn, de paprika en tomaat in blokjes en voeg toe aan het vruchtvlees van de courgette. Bak het mengsel voor 2 minuten in de pan en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout. Doe het mengsel terug in de kom en voeg de zalm en de geitenkaas toe. Roer het goed door elkaar heen en breng eventueel op smaak met nog meer peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes en voeg deze toe aan het mengsel en verdeel het over de courgette helften. Bak ze af in ongeveer 20 minuten.

Enjoy! Liefs Nicky


Bron: buuf-buuf.nl

#koken #courgette #zalm #geitenkaas #vis

bottom of page