© wearefoodjunkies.com

Gebakken zalmblokjes met sesam

Roze fudge met spekjes en discodip (babyshower fudge)

Chunky bananen-cookies

1/17
Please reload

Chocolademousse met Baileys

We hebben een twist gegeven aan de chocolademousse van Rudolph van Veen. Je raadt het al; er zit Baileys in. We like Baileys en dachten: dit is een onmisbaar ingrediënt in een chocolademousse. Behalve als er kinderen mee eten ;-).

 

En hoe gezellig zijn de eetbare bloempjes?! Wij hebben toevallig een plantje in huis met deze eetbare bloempjes (helaas weten we niet meer hoe de plant heet). Maar er zijn genoeg eetbare bloemen te koop, waarmee je je chocolademousse kan oppimpen! 

 

 

Bereidingstijd: 30 min 
Wachttijd: 60 min  
   

Ingrediënten (4 personen)  
*  180 gr pure chocola  
*  110 ml melk 
*  2 eidooiers 
*  30 gr suiker  
*  375 ml slagroom 
10 el Baileys

 

Handig
Een mixer

  
Hoe? Zo!  

Hak de chocola fijn. Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de eidooiers met de suiker in een kom en klop deze schuimig. Schenk terwijl je roert, langzaam de hete melk bij het eimengsel in de kom. Doe het mengsel gelijk terug in de pan en zet het vuur lager. 
 

Al roerend laat je het mengsel binden. Haal het pannetje van het vuur en roer de chocola erdoor. 

Klop ondertussen de slagroom lobbig (luchtig geslagen, niet helemaal stijf) terwijl de chocolade crème afkoelt. Voeg vijf eetlepels Baileys toe en roer door het mengsel totdat de Baileys opgenomen is. Herhaal dit nog een keer. Spatel tot slot de slagroom rustig door de chocolade crème. 

 

Verdeel de chocolademousse in schaaltjes en laat het minimaal 60 minuten opstijven in de koelkast. 

Garneer met eetbare bloempjes voordat je de chocolademousse opdient.

 

Enjoy!  
  
Liefs Nicky en Daphne  

 

Bron; 24kitchen.nl

 

 

Please reload

Please reload

Bekijk ook

Please reload

HEY! MISSCHIEN VIND JE DIT OOK WAT?!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now